Faq

Onderstaand vind je de veel gestelde vragen voor Havenkade. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met de makelaar!

Algemeen

Maak een account aan en start de inschrijving voor Havenkade. Via de Woningzoeker kun je het aanbod bekijken. In de inschrijving kun je jouw top 5 aan voorkeuren aangeven, daarnaast geef je je werk- woonsituatie aan. Aan de hand van jouw situatie moet je een eerste set aan documenten aanleveren. De eerste inschrijfperiode loopt tot en met 18 december. Hierna zullen wij de inschrijvingen in behandeling nemen en ontvang je bericht of wij je een woning kunnen toewijzen of niet. Als je na 18 december de inschrijving afrond kom je op de reservelijst terecht. 

De afbeeldingen zijn Artist Impressions. Bedoeld om je een indruk te geven van hoe een woning er uit kan zien. Het is niet per se een weergave van de door jou gekozen woning. De woningen worden opgeleverd met een moderne badkamer, keuken en toilet. De indeling van de woning zie je op de plattegrond bij de woning.

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen eruit komen te zien. Om je alvast een beeld te geven van het uiteindelijke resultaat, geven wij een impressie. Het gaat hierbij om zogenaamde Artist Impressions, de interpretatie van een digitaal artiest dus. Deze worden gemaakt volgens de richtlijnen van het opleveringsniveau maar zullen ook elementen bevatten zoals wandbehang, meubilair en andere aankleding die je niet in de woning terugvindt bij de oplevering. Het is voorlopig niet mogelijk om de woning te bezichtigen, omdat de woningen op dit moment in aanbouw zijn. Je kunt natuurlijk wel even langs de locatie rijden, de woningen zijn zichtbaar vanaf de openbare weg.

Wij benadrukken dat je de woning accepteert en het huurcontract tekent vanaf de plattegrond. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de foto, plattegrond en advertentie.

De verwachte oplevering van de woningen is in februari / maart 2023. Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal.

Wil je graag weten wanneer de verhuur start? Blijf dan op de hoogte via deze pagina en schrijf  je in voor onze nieuwsbrief! Dan mis je nooit meer een update en ben je er meteen bij zodra de verhuur van start gaat.

Toetsing en inkomen

Wij hanteren een inkomensnorm om je minimale inkomen te berekenen. Je bruto inkomen dient minimaal 3,5 a 4 keer de maandhuur te zijn.

1 contractant 3,5 x de huur
2 contractanten 4 x de huur
Gepensioneerden      3,5 x de huur


Let op: De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. De inkomensgrens (jaarinkomen) voor de woningen is circa € 75.000 voor meerpersoonshuishoudens en € 65.000 voor éénpersoonshuishoudens. Deze inkomensnorm is gebaseerd op 1.5x de DAEB-norm. Voor dit project is verhuurder door gemeente verplicht de woningen te verhuren aan deze inkomensgrens

Het tweede inkomen kan voor 100% worden bijgeteld.

Je hebt een vast aantoonbaar bruto maandinkomen van ca. 3,5 x de maandhuur.

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt is dit helaas niet mogelijk. Het is van belang dat de huurder(s) zelf voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Het inkomen van de eventuele partner telt hierbij voor 100% mee.

Omdat een huurcontract wordt aangegaan voor minimaal 1 jaar, is het belangrijk dat  je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom kunnen wij alleen rekening houden met inkomen uit een vast dienstverband (minimaal 12 maanden). Het is dus niet mogelijk om met een flexibel arbeidscontract een woning te huren.

Nee, voor deze woningen is het niet mogelijk om huurtoeslag te ontvangen.

Inschrijven

Er zijn twee verschillende momenten om documenten aan te leveren, namelijk tijdens de inschrijving en na de toewijzing. De documenten die je moet aanleveren zijn afhankelijk per arbeidssituatie en woonsituatie.

Bij inschrijving:

Voor iedereen een kopie van je ID-bewijs. Klik hier om te zien hoe je veilig een kopie van je ID-bewijs maakt.

  • Loondienst: UWV verklaring aarbeidsverleden (vraag je hier aan), werkgeversverklaring (niet ouder dan 3 maanden)
  • Ondernemer: Uitreksel KvK, Aangifte inkomstenbelasting afgelopen 2 jaar, jaarcijfers van de afgelopen 2 jaar opgemaakt en ondertekend door boekhouder of accountant
  • Pensioen/AOW: Laatste jaaropgave pensioen/AOW
  • Geen inkomen: beschik je wel over eigen vermogen, bewijs van eigen vermogen

Aanvullende documenten na toewijzing:

  • Loondienst: laatste 3 loonstroken, bankafschrift met laatste storting salaris, basisregistratie personen (BRP), kopie bankpas
  • Ondernemer: uittreksel KvK (niet ouder dan 3 maanden), kopie bankafschrift zakelijke rekening, kopie bankpas zakelijke rekening
  • Pensioen/AOW: bankafschrift met laatste 3 stortingen pensioen/AOW
  • Geen inkomen: beschik je wel over eigen vermogen, bewijs van eigen vermogen
  • Verhuurdersverklaring of een hypotheekhoudersverklaring

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn/is geen bemiddelingskosten/courtage. Voor (of tijdens) het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele borg te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren.

Als de verhuur is gestart vind je de inschrijving in jouw account. Via de button: inschrijven of inloggen kom je in jouw account. Binnen deze beveiligde digitale verhuuromgeving neem je vervolgens een aantal stappen om in aanmerking te komen voor een woning. Als je een account hebt aangemaakt, word je op de hoogte gehouden van alle trends en ontwikkelingen van Havenkade.

De woningen zijn bedoeld voor de middeninkomens. De inkomensgrens (jaarinkomen) voor de woningen is circa € 75.000 voor meerpersoonshuishoudens en € 65.000 voor éénpersoonshuishoudens. Deze inkomensnorm is gebaseerd op 1.5x de DAEB-norm. Voor dit project is verhuurder door gemeente verplicht de woningen te verhuren aan deze inkomensgrens.

Aan de hand van de inkomenseis, woningvoorkeuren, beschikbaarheid, volledigheid van je dossier en finale credit check worden de woningen toegewezen aan de best passende kandidaat. Bij gelijkwaardige kandidaten op een woning, gaan wij een lotingsysteem toepassen.

Zodra de inschrijvingsperiode is gesloten, worden alle dossiers beoordeeld. Je ontvangt van ons nader bericht per e-mail of de woning voorlopig aan je is toegewezen. Mochten na deze eerste inschrijving nog woningen beschikbaar zijn, geldt vervolgens de volgorde van binnenkomst. Alleen compleet ingevulde inschrijfformulieren inclusief alle gevraagde bijlagen zullen in behandeling worden genomen.

Huren

Het is helaas niet toegestaan om de woningen te huren met woningdelers. Er wordt enkel verhuurd aan alleenstaanden, samenwonenden en gezinnen.

Je huurt voor minimaal 1 jaar vanaf de ingangsdatum van de huurovereenkomst. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand. Daarbij geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Je trouwe viervoeter of gezellige kat neem je natuurlijk graag mee naar je nieuwe woning. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, niet ontsnapt uit de woning en geen schade veroorzaakt aan de woning.

De wanden in de woning worden voorzien van voorgeschilderd glasvezel behang (ekotex 9131) en daarna 1 keer gesausd. Dit betekent dat je de wanden niet meer hoeft te behandelen.
Als je wilt mag je de wanden schilderen of behangen. Deuren en kozijnen mogen niet beschilderd worden. Maar let op, bij het verlaten van de woning dient de woning met witte, schadevrije wanden achtergelaten te worden. We adviseren je dus terughoudend te zijn in het toepassen van felle kleuren en dergelijke.

Kwaliteit en voorzieningen

Alle wanden (met uitzondering van badkamer, toilet en berging) worden afgewerkt met glasvliesbehang en gesausd opleverd. De badkamer en toilet worden voorzien van tegelwerk en spuitwerk, dus zijn volledig afgewerkt. De berging is niet afgewerkt. De betonnen plafonds in de woningen m.u.v. de meterkast worden afgewerkt met een gespoten toplaag.

Ja de woningen beschikken over glasvezel internet. Stabiel internet, met iedereen tegelijk online zonder vertraging én even snel uploaden als downloaden. Wel zo handig met thuiswerken of bestanden uploaden in de cloud. Altijd internetten zo snel als het licht.

Het is niet mogelijk om zelf een keuken en badkamer te kiezen. Maar doordat wij werken met een neutrale en moderne afwerking, zoals tegels, sanitair en inbouwapparatuur, ontstaat er een ruimte die je in een handomdraai aan jouw eigen stijl aanpast.  

Er wordt een complete keuken geplaatst. Dat wil zeggen een witte keuken, met een composiet aanrechtblad en alle keukenapparatuur; koelkast, vaatwasser, inductie kookplaat, afzuigkap en combi magnetron.

De badkamer is modern afgewerkt met een indeling conform plattegrond.

 

Het toilet is voorzien van antraciet vloertegels en witte wandtegels.

De vloeren worden kaal opgeleverd en er zijn ook geen plinten aangebracht zodat je vrij bent in de keuze van een vloer. Je dient deze zelf te voorzien van een voor vloerverwarming geschikte vloerbedekking. Wanneer je een huurovereenkomst ondertekend ontvang je vrijblijvend een aanbieding van een stoffeerder. Hier mag je erop vertrouwen dat je een scherpe prijs krijgt aangeboden met een vloer die volledig voldoet aan alle bouweisen.

Jouw woning is uitgerust met een duurzaam klimaatsysteem. De woning wordt verwarmd middels stadsverwarming. Dit systeem voedt de vloerverwarming in je woning. Ook wordt hiermee het water in het voorraadvat verwarmd. Dit warme water wordt onder andere gebruikt voor het douchen. In de badkamer wordt een elektrische handdoek radiator aangebracht. Dit betekent dat de woning niet is aangesloten op het gasnet.

Onder en tussen de complexen is er een parkeerterein. Havenkade middenhuur heeft in totaal 20 parkeerplekken. Een parkeerplek is seperaat te huur voor 75 euro per maand + servicekosten. De servicekosten zijn nog niet bekend. 

Er is een gezamenlijke fietsenstalling aanwezig. Iedere woning heeft hier de mogelijkheid om twee fietsen te stallen. 

Elke woning beschikt over een externe berging op begane grond. De bergingen verschillen per woning in afmeting. Daarnaast beschikt elke woning over een technische ruimte in de woning. Raadpleeg de plattegrond voor de afmetingen. 

De lage temperatuurverwarming wordt uitgerust met naregeling per verblijfsruimte.

De woningen worden voorzien van een WTW (warmte terug win) systeem.

De woningen worden verwarmd door middel van vloerverwarming. Dat betekent dat een vloerafwerking zoals laminaat, tapijt of PVC niet teveel warmte weerstand mag geven. De richtlijnen zijn:
-    Vloeren los en zwevend van de wanden leggen
-    Vloeren niet verlijmen
-    Dunne ondervloer (folie) geschikt voor vloerverwarming gebruiken

Er zit een wasmachine-aansluiting in de inpandige berging

Ja, het restafval en GFT wordt afgevoerd via ondergrondse containers. Het overige afval wordt opgehaald.

De verhuurbare parkeerplekken zijn niet voorzien van een mogelijkheid tot elektrisch laden. Er bestaat een mogelijkheid om alsnog op kosten van huurder een laadpaal aan te brengen, wanneer gewenst zal er een prijsopgave worden gedeeld.